Delta Concept Serv Verificare ITP - Instalatii GPL Bucuresti

Verificare ITP - Statie ITP Bucuresti - Preturi ITP

Operatiuni ITP:

 • identificare autovehicul
 • fotografiere autovehicul
 • faruri, instalatie electrica, noxe
 • verificare frane
 • verificare jocuri, aspect general
 • fotografiere finala
 • introducere date in calculator
 • completare c.i. in anexa
 • completare date in registrul de evidenta itp
 • eliberarea documentelor autovehiculului.


Inpectiea Tehnica Periodica
Inspectia Tehnica Periodica trebuie realizata cu o periodicitate de doi ani, calculati de la prima inmatriculare a autovehiculului. Urmatoarele inspectii trebuiesc efectuate pana la implinirea unui termen de doi ani de la precedenta inspectie.

Acte necesare ITP auto:

Documente necesare efectuarii inspectiei tehnice periodice (ITP):
 • Cartea de identitate a autovehiculului. In cazul in care autovehiculul este in leasing, se admite copia cartii de identitate cu stampila in original.
 • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
 • Asigurarea obligatorie a autovehiculului, valabila in data inspectiei.
 • Carte identitate (buletin)
Nu se pot face reverificari pentru autovehicule respinse la alte statii ITP decat cu aprobarea RAR

In cazul in care autovehiculul dvs este respins la verificare aveti dreptul ca in 30 de zile, dupa efectuarea reparatiilor necesare, sa va prezentati la o re-verificare a sistemelor reparate, la aceeasi statie ITP.

Lista de Preturi ITP:

Categorie Autovehicul
Tarif ITP
Pret Reverificari
Siguranta
Poluare
Altele
Autoturisme Benzina
100
40
30
30
Autoturisme Diesel
110
40
30
30
Autoturisme 4x4, Microbuze, Autoutilitare, Specializate, cu masa pana la 3,5 t
160
40
30
30
Preturile sunt exprimate in RON si includ TVA.

Verificare ITP

In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 aprobata prin Legea nr. 167/2003, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 40/2005 aprobata prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere inmatriculate pot fi mentinute in circulatie numai daca se face dovada incadrarii acestora in cerintele tehnice specifice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prevazute in reglementarile nationale (RNTR 1/2005), prin inspectia tehnica periodica. Suplimentar, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/ 2005 aprobata prin Legea nr. 432/2006, "incepand cu data de 01 Aprilie 2006, la implinirea unui termen de 15 zile de la data expirarii ITP sau a asigurarii RCA, se suspenda de drept certificatele de inmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie". Aceasta masura nu este imediat materializata, detinatorul vehiculului fiind instiintat de catre M.A.I. - Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor asupra datei calendaristice a operarii efective a suspendarii certificatului de inmatriculare. "Suspendarea certificatului de inmatriculare se revoca de drept in cazul in care detinatorul vehiculului face dovada ca la data instituirii suspendarii indeplinea toate conditiile prevazute de lege cu privire la asigurarea RCA si ITP". Obligatia efectuarii inspectiilor tehnice periodice precum si a respectarii periodicitatii acestora in functie de categoria vehiculului, revine detinatorului legal al acestuia. Termenul pentru efectuarea primei inspectii tehnice periodice se socoteste de la data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie tehnica periodica, de la data celei precedente. Vehiculele noi, inmatriculate pentru prima data in Romania, nu se regasesc pe link-ul "Verificare ITP" deoarece acestea nu au fost supuse unei inspectii tehnice periodice. Registrul Auto Roman va ofera posibilitatea de a verifica daca inspectia tehnica periodica (valabila) a masinii dumneavoastra a fost inregistrata in baza de date.

 

Verificare ITP